06-01-09

Slik :-(

De confrontatie met de weegschaal was hard ... ik wist dat ik de laatste tijd niet echt goed bezig was maar toch, het was even slikken :-( Waarom doet een mens zichzelf dit toch aan, wetende dat het absoluut niet goed is voor je gezondheid! Ik ben boos op mezelf, boos omdat ik zo zwak ben.

KLEINE STAPJES... dat is wat de gedachte weergeeft... zo moet ik ook beginnen, misschien wil ik wel teveel tegelijk. Ik weet van mezelf dat een plotse totale ommekeer van mijn (vr)eetgewoonten niet haalbaar is. Daarom deze week eerste stap(je): DRINKEN !!!!!! En dan vooral water. Er zijn dagen dat ik amper 1 glas drink, meestal cola light, véél te weinig dus!

Afslanken-door-water-te-drinkenE-mail
Gezonde dranken
water afslanken

Water helpt afslanken

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het metabolisme afneemt bij tekorten aan water of vocht. Ons lichaam heeft dan ook de neiging om meer vocht en zout vast te houden als een soort reserve. Het lichaam gaat in zgn spaarstand. Veel water drinken (tot 3l /dag) helpt om ons lichaam gezond te houden en te zuiveren, afvalstoffen worden beter afgevoerd.

Bovendien zorgt dat ons metabolisme prima werkt waardoor overbodig vet wegblijft en aanwezig vet beter kan worden afgevoerd.

 

  • Afvalstoffen afvoeren, metabolisme opdrijven: Je scheidt per dag ongeveer 2,5 liter water uit 1,5 liter als urine, 0,1 liter met je ontlasting, 0,5 liter via je huid en 0,4 liter via je longen. Dagelijks neemt je lichaam ongeveer 0,7 liter vloeistof uit je voedsel. Ook komt er 0,3 liter water vrij tijdens het stofwisselingsproces. Je moet dus minimum 1,5 liter (= circa negen glazen per dag) water drinken om de vochthuishouding van je lichaam in evenwicht te houden.
  • Waterverzadiging: 2 glazen water verdrijft je hongergevoel! Als je veel water drinkt zal je sneller een verzadigd gevoel krijgen. Neem de proef op de som; alvorens je gaat eten 2 glazen water te drinken. Je zult merken dat zin om veel te eten afneemt, je maag zit sneller vol.

Veel water zet opgeslagen vetten in je lichaam sneller om in energie. Wanneer nieren onvoldoende water krijgen, dan gaan ze minder goed functioneren. Vanaf dan neemt de lever een deel over. De belangrijkste functie vd lever is het omzetten van lichaamsvetten in energie. Dit komt dus in het gedrang als je tijdens het afslanken te weinig water drinkt.

Water drinken levert dus een belangrijke bijdrage aan het verlies van vet of overgewicht. Neem elk uur een groot glas. En dan vooral ijskoud. Omdat je lichaam koud water op lichaamstemperatuur wil brengen kost dit extra calorieën aan verbranding (dus ook verhoging van stofwisseling).

03:09 Gepost door mieneke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik drink ook véél te weinig,(en helemaal geen water) maar ik probeer het een beetje op te lossen met groene thee. Volgens de WW-raadgeefster mag je het ook aanrekenen als een portie water. Wel niet meer dan drie (grote) tassen per dag. Het helpt me ook vooral 's avonds als ik terug wat goestig krijg naar eten. Je kan het misschien eens proberen, maar de smaak moet je ook liggen natuurlijk ...
In ieder geval, je weet dat je niet alleen staat in je strijd tegen het kilomonster !
Dikke knuffel !

Gepost door: Mamapippa | 06-01-09

lieve MC .. tja de confrontatie is niet leuk, ik herken het gevoel maar al te goed.. :-((
Ben vandaag ook nog maar eens opnieuw begonnen, ik ga voor bewegen deze keer.. (lekker)eten kan ik toch niet laten..heb het al te vaak geprobeerd..

Gepost door: Fran | 08-01-09

Water is goed voor je lichaam. Het helpt de afvalstoffen verwijderen en dat op zich hebben we na de feestdagen al zeker nodig.
Iedereen laat zich al eens gaan maar we moeten tijdig 'halt' roepen...
Veel water en veel fruit en groenten, het neemt de drang naar zoetigheden en vetstoffen afnemen !

Veel succes en lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 09-01-09

De commentaren zijn gesloten.